2018. máj. 31 Kategória: Hírek Írta: 

Idősek majálisa

Értékelés:
(0 szavazat)

A rendezvényre mintegy 600 érdeklődő látogatott ki

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban várták a szervezők a város nyugdíjasait. A rendezvényre mintegy 600 érdeklődő látogatott ki.

Kora nyári időben és festői környezetben gyűltek össze a város nyugdíjasai. Az Idősek Majálisán zenés, táncos produkcióval szórakoztatták az érdeklődőket. A rendezvényen Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere hangsúlyozta, hogy a városi és a környékbeli idősügyi klubok aktivitása országos szinten is kiemelkedő. – Azok a programok, amelyeket az Idősügyi Tanács szervez az év során, azoknak egy nagyon fontos része ez a mai, májusi majális. Mindezek alapján mondhatom én azt, hogy amikor az elmúlt esztendőben Nagykanizsa Megyei Jogú Város Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott, akkor az nem volt véletlen – mutatott rá.

Már kora reggeltől ínycsiklandozó illatok terjengtek a Csónakázó-tó melletti Zöldtábor körül, hiszen idén is megrendezték a hagyományos főzőversenyt. A bajcsai klub tagjai évek óta megmérettetik magukat, többször el is hódították már a Nagykanizsa Legjobb Szenior Szakácsa címet. – Takács Jánosné volt az első, aki arany díjat kapott, tavaly ugyancsak ő szerepelt mint vezető, s ugyancsak arany díjat kaptak. S most idén engem neveztek ki, kértek meg, hogy szerepeljek itt. Most hortobágyi húsos palacsintával versenyzünk – nyilatkozta Pókecz Józsefné.

Az idősügyi klubok aktív hozzáállásának köszönhetően minden eddigit felülmúlt a mai rendezvény látogatottsága. – Az eredményes szervezés és az elmúlt évek sikeres rendezvényei révén is, minden korábbit felülmúlóan, több mint 580-an jelezték előzetesen részvételüket. Tehát míg korábban 450-500 fős volt itt a rendezvényen résztvevő idősügyi klubtagok száma, addig most megközelíti a résztvevők száma a 600-at – említette dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

A rendezvény közös ebéddel és énekléssel ért véget.

Megjelent: 5665 alkalommal
Utoljára frissítve: 2018. máj. 31., csütörtök 08:30