2014. július 23 Kategória: Hírek Írta: 

NaGESZ: Átlátható, korszerű működés

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagykanizsa - Az átláthatóságot és az intézményrendszer korszerűbb működtetését várja a város vezetése a hónap elején megalakult Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezettől (NaGESZ). A közintézmény igazgatóját, Horváth Istvánt kérdeztük a feladatokról, s a célokról.

 

Sokan talán azt sem tudják, hogy júliustól új szervezeti egységet hozott létre az önkormányzat, aki pedig hallott is a NaGESZ megalakulásáról, közel sem biztos, hogy pontosan tudja, mi a feladata az új intézménynek.

– A feladatunk alapvetően az intézmények részbeni vagy teljes működését koordinálni, beleértve a pénzügyi, beszerzési, karbantartási feladatokat – foglalta össze Horváth István igazgató. – Azoknál az intézményeknél – például az általános iskolákban és a középiskolák egy részében – ahol a Klébersberg Intézményfenntartó Központ látja el a fenntartási feladatokat, mi az oktatással nem összefüggő beszerzéseket és a karbantartást végezzük. A teljesen önkormányzati fenntartásban lévő intézmények – bölcsődék, óvodák, múzeum, szociális és kulturális intézmények – esetében pedig az úgynevezett gazdasági, pénzügyi feladatokat is mi, vagyis a NaGESZ végezi.

Mint megtudtuk: a hónap elejével megalakult szervezet 127 fős állománnyal bír. Az intézmény a Bazár udvarban kapott elhelyezést, de a munkatársaknak csak egy része költözött át az új helyre, vannak, akik gazdasági titkárként, esetleg pénztárosként továbbra is az intézményekben teljesítenek szolgálatot.

– A szervezeti felépítés alapján három részleget különböztetünk meg, az első a gazdasági részleg, mely intézményfenntartói csoportra, illetve pénzügyi, számviteli csoportra tagozódik – folytatta az igazgató. – Aztán van pár munkatárs, akiket közvetlenül én irányítok, végül pedig létrehoztunk egy karbantartói részleget. Ez utóbbi 15 fős szakemberekből álló gárdát jelent, ők korábban a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. keretein belül végezték munkájukat.

villanyszerelés

Koroncz Csaba (balról) és Balázs József villanyszerelő éppen a Kossuth Óvoda világítási rendszerét szereli. A karbantartói részleg szeptemberig folyamatosan dolgozik az intézményekben. Fotó: Szakony Attila

Horváth István elárulta: a NaGESZ megalakulása óta alig telt el pár hét, így a zökkenőmentes átmenetre helyezték a hangsúlyt.

– Úgy gondolom, hogy az intézmények nem vettek észre semmit a szervezeti változásból, legalábbis pénzügyi oldalról – jelezte Horváth István, aki hozzátette: az intézmények nyári karbantartása, éppen az idő szűke miatt már nem lesz ennyire egyszerű. – Gyakorlatilag másfél hónapunk maradt arra, hogy elvégezzük a karbantartási munkákat, ezért arra kértem az intézményvezetőket, hogy állítsák sorrendbe a legszükségesebb munkákat. Ez alapján a bölcsődei csoportszobák festése, mázolása és a vizesblokkok karbantartása az első, amit elvégzünk, majd az óvodákban és az általános iskolákban is elkezdjük a munkát. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy marad intézmény, ahol szeptemberben is dolgozunk.

 

Forrás: http://zaol.hu/nagykanizsa/nagesz-atlathato-korszeru-mukodes-1635590

Megjelent: 5916 alkalommal
Utoljára frissítve: 2014. november 28., péntek 21:02